WENDY WEBB – SILVER LINING

Artiest info
Website
facebook
Label: Spooky Moon Records
Info: Hemifran

Denk aan het werk van vrouwelijke muzikanten als Carole King, Joni Mitchell of Norah Jones als u gaat luisteren naar de elf liedjes op het album “Silver Lining”, de nieuwste en zesde studioplaat van de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Wendy Webb die op Sanibel Island in Florida woont maar haar roots heeft in de staat Iowa in het midwesten van de Verenigde Staten. Ze was amper 14 jaar oud toen ze voor het eerst voor een optreden op de muziekpodia verscheen. Haar debuutalbum “Morning In New York” verscheen in 2003 op de platenmarkt en werd in 2009 opgevolgd door het album “Moon On Havana” en in 2011 door haar derde plaat “Edge Of Town”. Daarna volgden nog twee albums met “This Is The Moment” uit 2015 en “Step Out Of Line” uit 2017.

In haar nummers combineert ze op subtiele wijze elementen uit de jazz-, folk- pop- en rockmuziek zoals uzelf kunt vaststellen bij het beluisteren van de twee songs op de bijgaande audiovideo’s: het jazzy “Timeless Love” en de mooie albumopener “This Is Love”. Wendy Webb heeft haar liedjes al op vele plaatsen in de wereld live mogen brengen zoals in o.a. Havana, Parijs en New York. Bij het zingen begeleidt zij zichzelf op piano en voor deze plaatopname kreeg ze instrumentale steun van de twee co-producers van haar nieuwe album. Dat zijn multi-instrumentalist John McLane op blazers, strijkers, basgitaar, drums, gitaren, accordeon en orgel en Danny Morgan die op bongos, percussie en akoestische gitaar meespeelt.

Een derde muzikant die een bijdrage afleverde is Cowboy Eddie Long, één van ’s werelds beste steelgitaarspelers en lid van ‘The Bama Band’, de bekende countryformatie en backinggroep van Hank Williams Jr. Hij speelt op deze plaat van Wendy Webb op dobro bij het nummer “Blue Skies On The Way”. Deze artieste beweert zelf dat ze als beginnende songschrijfster inspiratie vond bij o.a. Jackson Browne, Leonard Cohen, Bob Dylan, John Lennon en jazzlegende Miles Davis. Dat Wendy Webb ook vertrouwd is met de muziek uit Latijns-Amerika blijkt op deze plaat uit de song “Old Blue Panama” die ze samen met Charles John Quatro componeerde en “Never Been To Argentina” waarin de typische percussieklanken van samba en rumba gehoord kunnen worden. Ook Mark Keller was medecomponist met Wendy Webb voor het nummer “Children Of The Blue”, haar eerste zelf geschreven song die al dateert uit 1972 en ook met haar samen componeerde voor de albumtiteltrack “Silver Lining”. De enige gecoverde song op deze plaat is “I’ve Grown Accustomed To Your Face” dat nog “…Her Face” als titel had in de originele versie uit de musical ‘My Fair Lady’ van 1956.

(valsam)
“We did already review several previous records from the American singer-songwriter Wendy Webb but her latest release ‘Silver Lining’ outbeats all earlier recordings. Again we do get a mix of jazz, pop, folk and rock music in the eleven tracks on this album in which she shows how strong she has improved her songwriting skills over the last years. To be recommended!“ – www.rootstime.be